Snygga moderna accessoarer

Ordet accessoarer kommer från franskans Accessoire de mode. Vilket helt enkelt betyder tillbehör. Naturligtvis var det i Paris allt startade med mode och just accessoarer, för mycket länge sedan. Från början kanske det var hattar och handskar, eller ett och annat smycke.

Nu har det blivit så mycket mer. Att kunna uttrycka sin personligt med diverse accessoarer och olika färger. En del föredrar dock en stramare stil där ”less is more” medan andra istället vill uttrycka sig mera explosivt och numera är allt rätt. Det var däremot mer konservativt tidigare och att blanda olika stilar var otänkbart, om du nu inte var inom teater och film.

Klockor har traditionellt varit en typisk accessoar för herrar, uret satt tidigare på en kedja och stoppades i västfickan. Armbandsuret började dyka upp under den senare delen av 1880-talet, men blev alltmer vanligt under första världskriget och efter det har det hänt mycket.

Klockor är inte bara klockor, utan det är också ett ”statement” på vem du är. Det kan till och med vara så att vissa har flera klockor för olika tillfällen. I vilket fall som helst ska du ta en titt på nätet på vad som kan passa för dig.